Японська кухня вражає багатогранністю. Це проявляється в декількох параметрах: різновиди суші, їхнє наповнення і підсумковий смак. Якщо роли і суші в Ужгороді приготовані відповідно до всіх стандартів, вони не залишать байдужими жодного гурмана. Переконатися в цьому найпростіше на прикладі меню WeSushi – гуру японської кухні знають як приємно здивувати кожного.
ТОП 10 різновидів суші
Вибираючи суші та роли, важливо враховувати особисті переваги. У пріоритеті має бути не тільки смак або наповнення, а й різновид суші. Відштовхуючись від цього, пропонуємо добірку з 10 різновидів суші, які варто спробувати кожному шанувальнику японської кухні. До неї увійшли абсолютно різні смаки, тому ми точно зможемо Вас здивувати.
Класична «Каліфорнія»
Почнемо рейтинг зі звичної для багатьох «Каліфорнії». Вона виділяється на тлі інших варіацій суші своїм наповненням:
- тонко нарізаний огірок;
- ніжне авокадо;
- лосось або крабовий мікс;
- злегка гострі норі.
Для зовнішнього боку ролу найчастіше використовують ікру тобіко. Також як прикрасу може використовуватися кунжут.
«Філадельфія» в численних варіаціях
Справжня класика, яка стала такою популярною через ніжний і при цьому яскраво виражений смак. Такого ефекту вдалося досягти шляхом використання вершкового крем-сиру та ніжного лосося.
Зелений, золотий і червоний дракони
Головна фішка цього різновиду суші не тільки в яскравому кольорі. Наповнення також приємно вражає. Як начинку може використовуватися авокадо, сир чеддер або японський омлет, лосось або вугор.
Томаго
Курка холодного копчення надає цьому різновиду особливого смаку. Він багаторазово посилюється за рахунок міксу огірка, крем-сиру і японського омлету. Для прикраси використовується ікра тобіко, що також не менш смачно.
Запечений сирний рол
Будь-які запечені роли вирізняються яскравим і насиченим смаком. Також для них характерна різноманітність у наповненні. Як начинку може використовуватися крабовий мікс, копчена курка, лосось або тунець.
Каліфорнійський хот рол
Цей різновид суші подають гарячим, що сильно впливає на її підсумковий смак. Для начинки найчастіше використовується крабовий мікс, норі та огірок, але в поєднанні з хрусткою темпурою це на смак ще цікавіше.
Унагі макі
Ідеальний вибір для шанувальників звичних суші з лаконічним наповненням. Макі-рол з унагі рибою та огірком, загорнутий у рис і норі – цей різновид підійде для будь-якого випадку.
Футомакі з креветкою
Головна фішка цього різновиду суші – креветка в хрусткому клярі. Її оригінальний смак доповнює болгарський перець з огірком і крем-сиром. Встояти перед таким незвичайним міксом справді неможливо.
Торі рол
Якщо хочеться чогось простого, але при цьому оригінального, ця варіація підходить ідеально. Для її начинки використано мікс копченої курки, огірка і салату айсберг.
Темпура рол з вугром
Любителі запечених ролів навряд чи зможуть встояти перед цією варіацією. Причиною цьому не тільки хрусткий кляр. Смак вугра відчувається ще сильніше завдяки унагі соусу і крем-сиру.